De Rondreiskoning.nl Mali reizen
 In samenwerking met diverse rondreis specialisten biedt De Rondreiskoning.nl een gevarieerd aanbod van Informatie, rondreizen & aantrekkelijke andere vormen van  vakanties met betrekking tot Mali. Vind informatie over de meest interessante locaties, cultuur en gebieden die je zou willen bezoeken in Mali. Bezoek bijvoorbeeld de lemen moskee in Djenné, het nationaal museum van Bamako, de stad Mopti aan de rivier de Niger en de stad van goud Timboektoe. Ga samen met de Toeareg de woestijn in en ontdek de schoonheid. Bekijk en vergelijk het reisaanbod en kies de verre reizen specialist die het beste bij jou past qua wensen, budget en mogelijkheden.

 

 
 

 

 

 

 
                   Aanbod Reizen Mali
Bekijk het onderstaande aanbod van met zorg samengestelde rondreizen. Deze reizen zijn tevens aan de linkerzijde uitgelicht zodat je direct kan lezen wat je kan verwachten tijdens een reis door Mali.

 

1. Djoser: Rondreis Mali
2. Rosetta Reizen: Meer Mali rondreizen
3.Koning AAP: Mali, Burkina Faso en Ghana: Bruisend West Afrika
4. Sawadee : Dogonvallei en Timboektoe 
5. SNP: Bamako naar Timboektoe
6. Koning AAP: Caleidoscoop van volkeren
7. Baobab: Moskeeen, markten en mensen
8. Summum: De ziel van Afrika 
9. SNP: Langs de kliffen van Bandiagara
10. Sawadee: Dwalen langs de Dogonvallei
11. SNP: Oude koninkrijken en karavanen

 


       Rond/Verre reizen Specialisten
Ga direct naar hun website om het complete aanbod van reizen in Mali te bekijken

1. rondreizen SNP
2
rondreizen Koning AAP 
3. NRV Holiday
4. rondreizen Djoser
5. Sawadee rondreizen
6. Summum rondreizen 
7. rondreizen Shoestring
8. rondreizen Boabab
9. Kuoni
10. rondreizen Kras 
11.
 De Jong Intra
12. Beckingtours Rondreizen
13. Worldticketcenter
14. Arke  
15. Rondreizen van Pharos Reizen
16. No Sun reizen
17. Labyrinth Actieve reizen
18. Travel XS rondreizen 
19. TunaFish
20. Peter Langhout  
21. Worldticketcenter  
22. Riksjakids 

 

    Rond/Verre reizen per categorie
Ga direct naar de pagina om het complete aanbod per reissoort in Kenia te bekijken
1. Groepsreizen
2. Individueel
3. Singlereizen

4. Zelf samenstellen/Reizen op maat
5.  rondreis/strandvakantie
6. Verre strandvakanties
7. Rondreizen aanbiedingen
8. Rondreizen met kinderen
9. Natuurreizen
10. Cultuurreizen
11. Fietsreizen
12. Wandelreizen en trekkings
13. Winterreizen 
14. Expedities
15. Alleen accommodatie
16. Alleen Vliegtickets
17. Reisgidsen
18.
 Brochure aanvragen 

Top15 shortcuts naar andere landen
Ga direct naar de het land voor meer informatie en zoek de reis die bij je past.

1. Kenia
2
China
3. Australie
4. Nieuw Zeeland
5. Peru
6. Thailand
7. Marokko
8. India
9. Jordanie
10.
Cambodja
11. Mexico
12. United States
13. Vietnam
14. Zuid Afrika
15. Egypte
Meer landen - klik de regio:
Azie  Zuid Amerika  Oceanie  Noord Amerika
Afrika  Midden Oosten/India  Europa
 

 

 

 

 


 
Ooit bevond Mali zich op het kruispunt van goud- en zoutkaravanen. In de Middeleeuwen beschouwde men dit land als het rijkste ter wereld, nu is het één van de armste. Maar wanneer je door het land trekt, krijg je ook een ander beeld. Ontmoet de verschillende bevolkingsgroepen van het land: de Toeareg, de Bozovissers, de Bambaraboeren en de Peul. Op de markt verhandelen zij de meest uiteenlopende produkten. Een gelegenheid die je niet kunt laten voorbijgaan. Djenné is de culturele stad van Mali. Deze historische handelsstad is één groot architecturaal monument, met als uitschieters de grote moskee en de leemmoskee. Volgens de overlevering overtrof de grote moskee de schoonheid van de moskee van Mekka. Dit maakte Djenné gedurende 7 eeuwen tot het belangrijkste islamcentrum van Afrika. De leemmoskee is ook indrukwekkend en je vraagt je af hoe deze gebouwd is en hoe dit architectonische hoogstandje überhaupt overeind kan blijven staan.

 

Mali rondreizen Koning AAP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Klik voor homepage


Mali: Caleidoscoop van volkeren
Caleidoscoop van volkeren
De vele fascinerende bevolkingsgroepen, de unieke leemarchitectuur, het legendarische Timboektoe en de mystieke Dogonvallei maken van Mali één van de meest boeiende landen van Afrika. Dit is het land van oude Afrikaanse koninkrijken. Je krijgt het gevoel terug te gaan in de tijd wanneer je dwaalt door de nauwe straatjes van Djenné, de kleurrijke markt van Mopti bezoekt, kennis maakt met de intrigerende Dogon of vanuit een bootje over de Niger het leven aan je voorbij laat trekken.

Onderweg naar het noorden passeer je diverse katoenplantages en enorme termietenheuvels. De steeds kaler wordende omgeving is de thuisbasis voor de Peul, de veehouders van Mali die met hun kuddes het gebied doorkruisen op zoek naar voedsel. In Mopti, een drukke havenstad waar de Niger en de Bani samenvloeien, is het een komen en gaan van boten beladen met alle mogelijke handelswaar. Op de markt kun je diverse bevolkingsgroepen zien lopen; de Toearegs, in blauw gehulde mannen uit de Sahara; de Bozo, vissers met hun manden vol gerookte vis en de Peul met hun prachtig geweven dekens. Probeer in een van de restaurantjes lakh-lalo, een typisch Malinees visgerecht.

Klik hier voor meer info >

Overige Koning AAP reizen door Mali:

> Mali, Burkina Faso en Ghana: Bruisend West Afrika

 

 

Mali rondreizen SNP


klik voor homepage

Mali - Bamako naar Timboektoe Oude koninkrijken en karavanen
Mali staat bekend om zijn kleurrijke weekmarkten, waar Peul, Dogon en Touareg hun waar aanbieden. Samen met het rotsachtige woestijnlandschap vormen deze de basis voor een veelzijdige wandelreis. Maak driedaagse verzorgde trektochten door de rotswoestijn van Hombori en door het land van de Dogon boven- en onderlangs de kliffen van Bandiagara. Timboektoe, Djenné, de lemen architectuur, kleurrijke weekmarkten, onwerkelijke woestijnlandschappen en fotogenieke dorpjes. Mali zal met al haar legendes en veelzijdige hartelijke bewoners tot in al uw zintuigen doordringen. Direct al bij aanvang van deze reis zal Djenné al uw zintuigen beroeren. De stad die op een schiereiland ligt in de rivier de Bani staat bekend om de lemen moskee én de levendige markt op maandag. Na een relaxt tweedaags verblijf in Djenné reizen we door naar het oosten van Mali. Het landschap van Hombori - waar we een driedaagse voettocht door maken - is uniek! Op de hoogste top van Mali, de Hombori Tondo (1155 meter) waren niet alleen apen maar ook geesten rond, aldus de lokale Songhaï.Meisjes en jonge moeders van deze stam treft u aan bij de waterputten waar ze geitenhuiden met water vullen.
Klik hier voor meer info >

Overige SNP reizen door Mali:

> Dogonland Langs de kliffen van Bandiagara
> Mali Oude koninkrijken en karavanen

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mali rondreizen Boabab


Klik voor homepage


Moskeeen, markten en mensen
Reizen door Mali is dwalen langs lemen moskeeën en kleurrijke markten.Je kruist de routes van de Sahara-karavanen en vaart op de Niger. Je kijkt er naar maskerdansen van de Dogon en ontmoet er de Touareg.

Mali ligt in het hart van West-Afrika, aan de rand van de Sahara. Woestijn in het noorden, beboste savanne in het zuiden. Langs de Niger leeft een bonte verzameling bevolkingsgroepen, die je tijdens deze reis ontmoet.

Klik hier voor meer info >

Mali rondreizen Djoser


Klik voor homepage


Rondreis Mali
Tijdens de rondreis door het nog vrijwel onontdekte Mali bezoek je o.a. Timboektoe, de Dogonvallei, Sikasso, Bamako en Djenné. Een bijzondere trekking en pinassetocht (boottocht) op de Niger maken onderdeel uit van de reis. Een facultatieve kamelentocht in de buurt van Timboektoe behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Klik hier voor meer info  >

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mali rondreizen Sawadee


Klik voor homepage


Mali: Dwalen langs de mystieke Dogonvallei
Mali, het land van oude koninkrijken, kamelenkaravanen en kleurrijke markten heeft nog niets van zijn vroegere glorie verloren. Enkele hoogtepunten zijn Djenné, volgens velen de mooiste stad van Afrika, het legendarische Timboektoe met zijn moskeeën en de mystieke Dogonvallei met zijn lemen dorpjes. Deze reis biedt de gelegenheid om kennis te maken met de intrigerende bevolking Dogon, Bozo, Peul en Toeareg.
Klik hier voor meer info >

Overige Sawadee rondreizen door Mali:
> Mali Kort : Dogonvallei en met de boot naar Timboektoe

Mali rondreizen Summum


Klik voor Homepage

Mali: De ziel van Afrika  
In Djenné loopt u rond in een sprookje. Omringd door lemen huisjes staat hier de Grande Mosquée, geheel opgetrokken uit leem en houten balken. Iedere week komen hier duizenden mensen hun inkopen doen op de markt. Ook Ségou en Timboektoe zijn dromerig mooie steden. Soms lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan als u in de steegjes een Touareg in prachtig blauwe gewaden tegenkomt met een zwaar beladen kameel aan de hand. 
Klik hier voor meer info >


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

  


 

Home - Afrika - Tanzania - Oeganda - Ethiopie - Mozambique  - Zambia  - BotswanaNamibie  - Zuid Afrika  - Kenia  - Ghana  - Gambia  - Seychellen  - Mauritius  - Madagaskar         

PS webdesign 2007                      Wil je adverteren? Klik hier                                            Links uitwisselen? Klik hier                                 Vragen? Klik hier                              Linkoverzicht  Mali