Rondreizen in Het Midden Oosten en Noord Afrika 
Het Midden Oosten is voor veel reizigers nog een onbekende, maar betoverende wereld. De Afrikaanse landen aan de Middellandse zee en de Arabische staten zijn ideale bestemmingen voor diverse ontdekkingsreizen. Oude handelssteden, vervoersmiddelen als paarden en kamelen, bakermat van Christelijke, Joodse en Islamitische geloven, eeuwenoude tradities en levendige kashba’s. De bestemmingen zijn zeer divers, je reist van stad naar stad, door woestijnen en bergen en langs prachtige kusten om te surfen of te duiken. Eeuwenoude culturen zijn blootgelegd om bezocht te worden afgewisseld met leuke activiteiten en ontspannende momenten aan de waterpijp.

 

 Home  -  Algerije  -  Marokko  - Libie  -  Tunesie  -  Egypte  -  Israel - Jordanie  -  Syrie  -  Lebanon  -  Emiraten-Dubai  -  Oman     

Handige Links:

Handig als je zelf je rondreis of vakantie wilt samenstellen

Vliegtickets
Bekijk hier het aanbod van diverse losse vliegtickets en combinatie tickets naar het Midden Oosten en Noord Afrika.
>> Vergelijk Vliegtickets Midden Oosten 

Accommodatie
Bekijk hier het aanbod van accommodaties in alle prijsklassen  mbt het Midden Oosten en Noord Afrika.
>> Hotels, Guesthouses en Hostels
Brochures

Bestel gratis diverse brochures met exotische plaatsen en prachtige reizen in het Midden Oosten en Noord Afrika.
>> Brochures aanvragen 


                                                                             Noord Afrika
Marokko:  

Marokko ligt zo dichtbij, maar lijkt zo ver weg om er te komen. Een land met een prachtige kustlijn, machtige bergen en imponerende woestijnen. Door de steden kun je urenlang slenteren langs marktjes, verhalenvertellers, waterverkopers, vuurvreters, waarzegsters, acrobaten, slangenbezweerders, kwakzalvers en zelfs tandartsen. In de gebergtes geniet je van de rust en de prachtige natuur. In de woestijn beleef je hoe het is om als een nomade te leven. Aan de kust geniet je van de prachtige stranden.
>> Ga naar Rondreizen & strandvakanties Marokko  

Egypte
De bijzondere woestijnlandschappen van Egypte zijn desolaat en verstild, afgewisseld met oasestadjes waar het leven eeuwig lijkt stil te staan. Kampeer eens onder een sprankelende sterrenhemel in de maagdelijke Witte Woestijn en bij de fraai gevormde zandduinen van de Kharga-oase. Egypte is zeker meer dan strand, de piramides, oude monumenten van Luxor, Caïro en Aswan.
>> Ga naar Rondreizen & strandvakanties Egypte

Algerije
Woest en onherbergzaam met uit het niets oprijzende stadjes die krioelen van het leven. El Goléa is zo’n betoverende oase waar de eeuwenoude ksar (burcht) trots neerkijkt op de overvloedige vegetatie en de schaarse bezoekers. Nog zuidelijker houdt het Hoggar gebergte tot 3000 meter hoog de wacht met zijn meedogenloze, scherpgetande bergkammen, geërodeerde rotsen en granieten naalden in alle kleuren tussen roze, blauw en zwart basalt. Agerije is het ontdekken waard en tegenwoordig een toeristisch land in opkomst.
>> Ga naar Rondreizen & strandvakanties Algerije

Tunesie

Tunesie is meer dan alleen luieren aan het strand. Verken bijvoorbeeld het woestijnachtige binnenland vanuit Tozeur per 4x4 of stap op een kameel.Geef je ogen de kost in de steen-en zandwoestijn langs oasestadjes als Douz, Tataouine en verlaten berberdorpjes die hoog tegen de rotswand kleven; enkel per 4WD te bereiken. Helemaal onvergetelijk is het verblijf in het Pansea Hotel van de oase Ksar Ghilane. Je verblijft er in een linnen tent, comfortabel uitgerust. Tunesie, ga er eens naartoe.
>> Ga naar Rondreizen & strandvakanties Tunesie

Libie

Libië is een ware archeologische vindplaats. De noordkust ligt bezaaid met antieke, vooral Romeinse sites van ongeëvenaarde schoonheid. Het zuiden is pure woestijn met wel 50 meter hoge okerkleurige duinen en de helderste van alle sterrennachten.Tijden zijn veranderd in Libie, ga nu naar dit prachtige land om de talrijke schatten van Libië te ontdekken.
>> Ga naar Rondreizen & strandvakanties Libie


                                                                      Midden Oosten:
Jordanie
Jordanië is een van de populairste bestemmingen in het Midden Oosten. Dit is ook niet zo verwonderlijk, want ondanks gelegen in een gespannen regio is Jordanië een oase van rust. Jordanie heeft een boeiende cultuur en is een van de meest gastvrije landen van het Midden-Oosten. Bezoek eeuwenoude ruïnes, moderne steden, kleurrijke souks, heilige moskeeën, Byzantijnse kerken, kruisvaarderkastelen, woestijnen en parelwitte stranden. En natuurlijk het onvergetelijke 'verborgen' Petra.
>> Ga naar Rondreizen & strandvakanties Jordanie

Syrie
Syrië is de bakermat van onze beschaving en wanneer je een oude soek binnenloopt in Syrië merk je dat geschiedenis ook iets is wat je kan voelen, zien en ruiken. Verdwaal in de vermaarde soek van Aleppo, een overdekt labyrint van kleuren en geuren, ontdek Palmyra, een oase ‘in the middle of nowhere’ met 50 hectaren uitgegraven ruïnes van tempels uit de Grieks-Romeinse periode. Nog meer geschiedenis op dit kruispunt van west en oost in het ‘Krak des Chevaliers’, een middeleeuwse burcht waar ‘onze’ Kruisvaarders het lang uithielden, tot de Arabieren en de moslimcultuur de overhand haalden.
>> Ga naar Rondreizen & strandvakanties Syrie

Israel
Israel biedt de bezoeker van alles, van de hoogten van Jeruzalem tot het laagste punt op aarde bij de Dode Zee.  In het noorden is het groen en bergachtig, in het zuiden overheerst de woestijn. De aangrenzende Dode zee heeft zo'n hoog zoutgehalte dat er geen leven in is. Voor cultuurliefhebbers beschikt Israël over zeer veel bezienswaardigheden. Zo biedt Jeruzalem bijvoorbeeld vele Christelijke, Joodse en Islamitische monumenten en bezienswaardigheden, zoals de Klaagmuur en de Tempelberg. Ooit in je leven moet je er een keer geweest zijn. Fascinerend Israel.
>> Ga naar Rondreizen & strandvakanties Israel

Dubai, modern en traditioneel
Bezoek het hypermoderne Dubai en maak kennis met de bizarre architectonische bouwwerken, de zeer uiteenlopende uitgaansgelegenheden en de goedbewaarde traditionele souks. En uiteraard is een bezoek aan één van de mooie stranden of de prachtig aangelegde golfbanen eveneens de moeite waard. Uw verblijf in Dubai kunt u ondermeer combineren met een rondreis in het prachtige Oman of een bezoek aan Abu Dhabi, een weelderige stad met een authentiek karakter.
>> Ga naar Rondreizen & strandvakanties Dubai 

Oman

Geniet van de enorme diversiteit van dit sprookjesachtige land en laat u verrassen door de overweldigende natuur, de mooie bezienswaardigheden en de leuke traditionele dorpjes. Geniet van de ruig gevormde kust, de adembenemende wadi's en de prachtig gekleurde woestijnen. Breng een nacht door onder de mystieke sterrenhemel van Oman en beleef de mogelijkheid om reuzeschildpadden te zien broeden, een onvergetelijke belevenis! Ontspan aan één van de heerlijke stranden van Oman om te genieten van de zon, zee en de fascinerende onderwaterwereld.
>> Ga naar Rondreizen & strandvakanties Oman
 


Rond/Verre reizen Specialisten
Ga direct naar hun website om het complete aanbod te bekijken
1. SNP Actieve reizen
2
Koning AAP reizen 
3. NRV Holiday
4. Djoser Reizen

5. Sawadee Rondreizen
6. Summum Reizen
7. Shoestring Verre Reizen
8. Baobab rondreizen
9. Kuoni Reizen
10. KRAS rondreizen
11.
 De Jong Intra Verre Reizen
12. Beckingtours Rondreizen
13. Worldticketcenter Verre bestemmingen
14. Palmboom Verre Reizen
15. Rondreizen van Pharos Reizen
16. No Sun reizen
17. Labyrinth Actieve reizen
18. TravelXS.com
19. TunaFish
20. Peter Langhout Ver weg
21. Worldticketcenter Verre bestemmingen
22. Riksjakids.nl - Verre reizen met kinderenRond/Verre reizen per categorie
Ga direct naar de pagina om het complete aanbod per soort te bekijken
1. Groepsreizen
2. Individueel
3. Singlereizen

4. Verre strandvakanties
5. Rondreizen aanbiedingen
6. Rondreizen met kinderen
7. Natuurreizen
8. Cultuurreizen
9. Fietsreizen
10. Wandelreizen en trekkings
11. Winterreizen 
ht.
 Brochure aanvragen 

Reisgidsen Midden Oosten
Bereid je voor op je rondreis. De beste reisgidsen mbt Het Midden Oosten kun je hier bestellen
Insight Guide Oman en UAE
Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s. Meer informatie

Lonely Planet Midden Oosten
De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger.
Meer informatie

Nelles Jordanie & Israel
Leuke algemene reisgids met veel illustraties in de vorm van foto's en goede kaarten.
Meer informatie

Marco Polo Quatar, Bahrain en Kuwait
Een leuke handzame gids met veel informatie over bezienswaardigheden en geschiedenis. Meer informatie

Lonely Planet Oman, UAE, Koeweit, S-Arabie, Jemen
De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger.
Meer informatie

Meer Reisgidsen Midden Oosten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS webdesign 08/09                         Wil je adverteren? Klik hier                                            Links uitwisselen? Klik hier                                 Vragen? Klik hier                     Linkpartners Midden Oosten