Rondreiskoning.nl: Reizen voor alleenstaanden

Elk jaar trekken er over de hele wereld weer miljoenen mensen alleen op uit. Veel

zakenreizigers natuurlijk, maar ook reizigers die alleen met een rugzakje een continent doorkruisen, mensen die alleen een stad gaan verkennen, avonturiers die er alleen op een fiets op uit trekken of reizigers die alleen een paar weken de rust en de natuur gaan opzoeken. En lang niet iedereen is ook daadwerkelijk alleenstaand. Sommige mensen kiezen er bewust voor om alleen op reis te gaan. Maar ondanks die miljoenen soloreizigers gaat de reisindustrie er nog steeds van uit dat mensen minimaal met z'n tweeën op pad gaan. Hieronder vind u informatie voor single reizigers en het aanbod van gespecialiseerde bureaus.   

 

 

 

 

                                             Home

Alleen op reis, waar ook ter wereld

Waarom zul je alleen op reis gaan, zullen veel mensen denken. Het is ongezellig, want je hebt niemand om tegen te praten en je ervaringen mee te delen. Het is risicovoller, een in sommige gevallen stuk duurder, omdat de reisindustrie vaak is ingesteld op 2 of meer personenMaar alleen reizen heeft ook veel voordelen, en is allesbehalve eenzaam. Daarom dat ook steeds meer mensen, die wel een relatie hebben, er toch voor kiezen alleen op stap te gaan. Vooral de vrijheid en onafhankelijkheid is een voordeel. Je hoeft met niemand rekening te houden en je kunt gaan en staan waar je wilt. Bij elk kruispunt hoef je geen discussie te voeren: gaan we linksaf, rechtsaf of rechtdoor? Als alleenreizende heb je ook veel sneller contact met de lokale bevolking en neem je de omgeving veel intenser in je op. Vooral buiten de westerse landen raak je al snel in gesprek met de bevolking. Ga maar alleen in een bus, café of restaurant zitten, en iemand begint een praatje aan te knopen. Het is een ideale manier om meer te weten te komen over de lokale cultuur en gewoontes. Je krijgt de meest fantastische verhalen en anekdotes te horen en niet zelden kan 'even een drankje drinken' uitmonden in een uitbundig feest waar je temidden van de locals meedoet met het gedruis. Daarnaast kom je als alleenreizende makkelijk in contact met andere reizigers. Vooral in Azië en Latijns- Amerika zul je honderden andere backpackers ontmoeten die ook alleen op reis zijn. Je komt ze tegen in bussen en treinen en in de hotels, jeugdherbergen en cafés die in de reisgidsen staan aanbevolen. De Lonely Planet-gidsen hebben ertoe bijgedragen dat hele kolonies rugzakreizigers elkaar op dezelfde plaatsen ontmoeten. Volg je de populairste routes, dan ben je vrijwel nooit echt alleen en verlang je er soms misschien naar wat minder soortgenoten tegen te komen. Reis je low-budget, dan kun je met andere alleenreizenden makkelijk hotelkamers delen. Je gaat met ze uit eten en je onderneemt gezamenlijk activiteiten, zoals een tocht door de jungle of de woestijn. Je kunt taxi's delen om de kosten te besparen. De contacten met andere reizigers, leuke en minder leuke, is al een ervaring op zich en kan tot vele leuke herinneringen leiden.


Georganiseerde reizen voor alleenstaanden
Veel reisorganisaties die
pakketreizen aanbieden, richten zich vrijwel alleen op samenreizenden. Van het totale aanbod van stedentripjes en rondreizen is een klein gedeelte, zo'n 5 procent gericht op reizigers die een éénpersoonskamer willen. Kortom, als soloreiziger heb je veel minder mogelijkheden enmoet je veel intensiever op zoek naar leuke georganiseerde reizen.
In plaats van zelf je route uit te stippelen en af te wachten wie je allemaal tegenkomt, kun je als alleenstaande natuurlijk ook gewoon mee met een georganiseerde groepsreis. Wil je niet alleen op reis en heb je geen reisgenoot, dan is dit de manier om er op uit te gaan. De kans is groot dat er ook andere mensen in de groep zitten die alleen zijn. Er zijn zelfs reisorganisaties die zich gespecialiseerd hebben in reizen voor alleenstaanden en alleengaanden. Sommige singlereizen heb ook tot doel een partner te vinden, maar gezelligheid en lol maken staan meestal voorop.


Nuttige sites
Hieronder treft u een overzicht van bureaus die gespecialiseerd zijn in georganiseerde reizen voor alleenstaanden. Voor de reiziger die alles zelf wilt regelen zoals vliegtickets & hotels kun je hier ook terecht.
                                                                         Single Reis Specialisten

Verre rondreizen

Koning AAP Individueel
Steeds meer mensen willen individueel op reis naar verre landen om zelf te genieten van nieuwe ervaringen, culturen en landschappen. Niemand kan je daar beter bij helpen dan Koning Aap. Al jarenlang organiseren zij individuele reizen naar Azië, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. De specialisten van Koning Aap hebben reiservaring in bijna negentig landen
Kras single reizen
KRAS Ster vakanties heeft een breed aanbod van vakanties voor alleenstaanden met name mbt Europa, maar ook China en Marokko.

Baobab Alleenreizenden
Op Baobab reizen kom je veel alleenreizenden tegen. Voor veel van hen is het een prettige gedachte dat hun medereizigers zowel singles als stellen of zelfs gezinnen zijn. Maar sommigen gaan juist liever in het gezelschap van andere alleenreizenden op pad. Voor hen bied Boabab een aantal speciale vertrekdata. Op deze reizen ontmoet je vooral andere alleenreizenden, waarmee je kunt optrekken en je ervaringen kunt delen.
Summum singlereizen 

Alleenreizenden zijn al jaren graag geziene deelnemers van Summum groepsreizen. Speciaal voor deze klanten organiseert Summum reizen met als motto: alleen weg, maar samen op reis. Essentiële onderdelen van deze reizen vormen het ontmoeten van nieuwe mensen en het gezamenlijk genieten van de cultuurpracht en het natuurschoon van een land.
Beckingtours Individuele reizen
Beckingtours exclusieve (rond)reizen voor de individuele en groepsreizigers zijn inclusief luchthavenbelasting, toeslagen, goede/luxe verblijven, entreegelden,zeer ervaren gids/chauffeur met (privé)vervoer, excursies, assistentie overal,individuele vrijheid, etc. Dus dit zijn geen ‘doorsnee’ rondreizen en letterlijk alles is inbegrepen. En daarom betaalt u geen excessieve kosten terplekke nog zoals bij andere organisaties. Dus zorgloos en 100% van uw vakantie genieten!
Kuoni Privéreizen
Laat u het rijden liever aan een ander over, maar wilt u niet in een groepsverband reizen, dan kunt u in een aantal landen kiezen voor een autoreis met privé-chauffeur/gids. 

                                                                               


 

All inclusive Single vakanties

One2gether Travel specialist in singlereizen
De reiswereld is sterk gericht op stellen en gezinnen. Maar in Nederland zijn er steeds meer alleenstaanden. Daarom is er One2gether Travel de 100% specialist in vakanties exclusief voor singles, éénoudergezinnen en alleenstaanden 60+ vitaal. One2gether Travel bestaat sinds 2003 en biedt groepsreizen en individuele vakanties in goed gezelschap. Zoveel of zo weinig als u maar wilt! 
Vakantieboekers.nl

Vakantieboekers.nl is een jong en sterk groeiende reisorganisatie, met aantrekkelijke reizen naar warme Caribische, Zuid-Amerikaanse en Europese zonbestemmingen en is een bekende naam geworden voor de op internet surfende zomer- en winterzonaanbidders. Vakantieboekers.nl is 100% Nederlands en uiteraard aangesloten bij ANVR en SGR. Boeking is per kamer.

Palmboom reizen
Palmboom Reizen verkoopt diverse all inclusive single reizen uitsluitend via internet.
Ferio.nl
Ferio geeft  u een compleet overzicht van alle vakanties in hun aanbod. Maak een keuze uit hotels en appartementen waar u een fantastische vakantie zult beleven. De optie 1 persoon kan geselecteerd worden.
 De Jong Intra vakanties
De Jong Intra Vakanties is een volledig Nederlandse aanbieder van kwaliteitsvakanties. Onder het motto "haal méér uit je vakantie" verzorgen jaarlijks voor 250.000 passagiers hun vakantie. De vakantiemogelijkheden bij de Jong Intra zijn zeer divers: Verre Reizen, Stedentrips, Wintersport, Busvakanties, Autovakanties, Zonvakanties, Actieve Vakanties etc. Uiteraard is de Jong Intra Vakanties aangesloten bij het SGR en de ANVR. Boeking is per kamer.


 

Diversen  
Taxi2airport: voordelig naar het vliegveld
TAXI2AIRPORT.NL is een website die in verschillende landen het aanbod van taxibedrijven groepeert en vergelijkt, waardoor men zeer voordelig en veilig een taxi van en naar vrijwel elk vliegveld kan boeken, tegen een vaste prijs. Naast vervoer van en naar luchthavens is het ook mogelijk om een taxi te boeken naar hotels, stations of andere locaties.


Losse Accommodatie
Voordeligehotels.nl
Voordeligehotels.nl is de website voor hotelboekingen wereldwijd! Voordeligehotels.nl is zeer sterk in Europa, Azie, USA, Pacific & Afrika.
Ze hebben het grootste bestand aan hotels en de laagste prijzen.
Ebookers.nl, Hotels
Ebookers.nl is onderdeel van een pan Europese organisatie met een eigen filiaal in Nederland sinds 2000. Door de locale expertise en Europese aanwezigheid biedt Ebookers niet alleen de beste hotel deals, maar ook de meest geavanceerde boeking engine 

Losse Vliegtickets

Worldticketcenter
World Ticket Center is een van de grootste vliegticketaanbieders van Nederland. Al 25 jaar ervaring en de scherpste prijzen. Ze vergelijken de laagste tarieven van alle maatschappijnen en bieden de klant de beste prijs.
CheapTickets.nl
CheapTickets.nl is een website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de site vind je het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen. Niet alleen lijndienstvluchten worden aangeboden, maar ook lowcost carriers als Transavia.com, Ryanair en easyJet. Bovendien kunnen vakantievluchten van alle gerenommeerde Nederlandse touroperators op de website geboekt worden.
Ebookers, Vliegtickets
Ebookers.nl is onderdeel van een pan Europese organisatie met een eigen filiaal in Nederland sinds 2000. Door de locale expertise en Europese aanwezigheid biedt Ebookers niet alleen de beste vliegticket deals, maar ook de meest geavanceerde boeking engine   

 

 

 

 


 


Top 15 Verre landen
Ga direct naar het land om het complete aanbod te bekijken van diverse aanbieders
1.   Argentinie
2
.

oc

 China
3.   Australie
4.   Nieuw Zeeland
5.   Peru
6.   Thailand
7.   Marokko
8.   India
9.   Mali
10.
Cambodja
11. Mexico
12. Kenia
13. Vietnam
14. Costa Rica
15. Egypte
Meer landen - klik de regio:
Azie  Zuid Amerika  Oceanie  Noord Amerika
Afrika  Midden Oosten/India  Europa

Rond/Verre reizen Specialisten
Ga direct naar hun website om het complete aanbod te bekijken
1. SNP Actieve reizen
2
Koning AAP reizen 
3. NRV Holiday
4. Djoser Reizen

5. Sawadee Rondreizen
6. Summum Reizen
7. Shoestring Verre Reizen
8. Baobab rondreizen
9. Kuoni Reizen
10. KRAS rondreizen
11.
 De Jong Intra Verre Reizen
12. Beckingtours Rondreizen
13. Worldticketcenter Verre bestemmingen
14. Palmboom Verre Reizen
15. Rondreizen van Pharos Reizen
16. No Sun reizen
17. Labyrinth Actieve reizen
18. TravelXS.com
19. TunaFish
20. Peter Langhout Ver weg
21. Worldticketcenter Verre bestemmingen
22. Riksjakids.nl - Verre reizen met kinderen


Rond/Verre reizen per categorie
Ga direct naar de pagina om het complete aanbod per soort te bekijken
1. Groepsreizen
2. Individueel
3. Singlereizen

4. Verre strandvakanties
5. Rondreizen aanbiedingen
6. Rondreizen met kinderen
7. Natuurreizen
8. Cultuurreizen
9. Fietsreizen
10. Wandelreizen en trekkings
11. Winterreizen 
12.
 Brochure aanvragen 

Top5 reizen diverse Specialisten
Ga direct naar de rondreis voor meer informatie
1. SNP: Tibet: Boeddhistische cultuurreis
2
.Koning AAP: Adembenemend Ethiopie
3. Djoser: Transsiberie Express
4. Baobab Eclipsreis China
5. Kras: Rondreis Argentinie, Chili en Brazilie 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS webdesign 2007                      Wil je adverteren? Klik hier                                            Links uitwisselen? Klik hier                                 Vragen? Klik hier                                                    Linkpartners