Rondreizen door Zuid Amerika 
Jungles, bergen, een grote diversiteit aan oude culturen en imposante Maya-ruines, woestijnen, steden, stranden en een rijke historie zorgen voor een unieke belevenis.
Er wonen evenveel nationaliteiten als de wereld landen telt! Door de eeuwenlange Spaanse overheersing wordt in de meeste landen van Zuid-Amerika Spaans gesproken of Portugees (in BraziliŽ). De Spanjaarden brachten ook het katholieke geloof: Maria is nog steeds een belangrijke beschermheilige. Het Andes gebergte strekt zich uit over zeven landen: ArgentiniŽ, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Venezuela. De Amazone rivier, de machtigste van de wereld (ca. 6000 km lang), stroomt dwars door de jungle. De Indiaanse bevolking leeft zoals hun voorouders met eigen tradities; 30.000 jaar geleden kwamen zij vanuit AziŽ naar Amerika en verspreidden zich.
 

 

 
Home
 
Reisbureaus
 
Reisboeken
 
Vliegtickets
 
Hotels
 
Autoverhuur
 
Cruises 
Wintersport
 
Landen
 
Rondreizen per land

Mexico

Honduras

Belize

Costa Rica

Guatemala

Nicaragua

Panama 
Argentinieonline.nl

 Chilionline.nl

 
Brazilieonline.nl

 
Costaricaonline.nl

 
Cubaonline.nl 

Mexicoonline.nl
   Rondreizen per land

Aruba

Cuba

Curacao

Dom.Republiek

 Jamaica

Puerto Rico

St. Maarten

Midden Amerika - Noord
Het Noorden van Midden Amerika begint bij Mexico.
Het Noorden omvat de landen Mexico Belize en Honduras. Mexico is een waar backpack en rondreis walhalla...Ze heeft alles, woestijnen, berggebieden, interessante steden en dorpen , stranden, archeologische schatten en een fantastische natuur en cultuur. Belize heeft schitterende stranden, waanzinnige natuur en historische tempels, evenals Honduras, een heerlijk land waar toerisme nog in de kinderschoenen staat.

Centraal Amerika:

Costa Rica, Nicaragua, Panama en Guatemala behoren geografisch gezien tot Centraal Amerika. Ze vormen als het ware de brug tussen het noord-en zuid Amerikaanse continent.  Deze landen zijn elk op zich een bezoek meer dan waard, maar zijn ook uitstekend te combineren. Een kennismaking met uiteenlopende culturen, magnifieke landschappen, archeologische schatten en koloniale steden is een greep uit de Centraal-Amerika belevenis. Centraal Amerika is daarom niet alleen vanwege het zonnige karakter een bezoek waard, maar ook om een fantastische culturele en natuurlijke ervaring rijker te worden.

Klik hier voor meer informatie over Midden en Centraal Amerika

 


Zelf je rondreis in Zuid Amerika samenstellen met Riksjaonline.
Met het reismenu van Riksjaonline kun je volledig ŗ la carte je eigen reis samenstellen. Dat doe je met bouwstenen; korte reizen van drie tot zes dagen naar de mooiste en meest bijzondere plekjes van een bepaald land in Zuid Amerika. Er zijn veel verschillende combinaties mogelijk. Naast bouwstenen in een bepaald land zijn er ook bouwstenen waarbij je twee landen kunt combineren. Argentinie en Chili bijvoorbeeld. Ze bieden ook een aantal rondreizen. Dit zijn combinaties van bouwstenen waarbij je binnen twee tot drie weken een land in Zuid Amerika kunt zien en meemaken. Niet alleen je Chili en/of ArgentiniŽ reis boek je bij hen. Met dezelfde organisatie reis je ook naar: BraziliŽ, Costa Rica, Mexico en Cuba. Bekijk per land de mogelijkheden (rechts in het menu)
Caribisch Gebied
Het Caribisch gebied vormt een bron van schitterende stranden, flora en fauna en fantastische koraalriffen. Het gebied heeft een  3200 km lange rij aan tropische eilanden. Enkele eilanden zijn onbewoonde rotsen of koraalriffen maar veel andere zijn vrij groot met een welvarende bevolking. Zo heeft Martinique bijvoorbeeld 359 000 inwoners. In het Caribisch gebied liggen 13 landen en 12 andere territoria. Het grootste land is Cuba met meer dan 10 miljoen inwoners. Ieder land heeft zijn eigen cultuur maar er zijn ook overeenkomsten. Het zijn restanten van de Europese overheersing uit de 18de en 19de eeuw. Voor de duikliefhebber, zonaanbidder en eilandhoppende reiziger is het Caribisch gebied een waar walhalla.
Klik hier voor meer informatie over het Caribisch Gebied

 

 

 

 

Argentinie

Bolivia 

Brazilie

Chili 

Colombia 

Ecuador 

Peru 

Suriname

Venezuela
Zuid Amerika

Zuid-Amerika bestaat uit een betrekkelijk smalle zone van plooiingsgebergten in het westen en voor het overige uit een oud gebied van graniet  en andere metamorfe gesteenten, het zgn. Zuid-Amerikaanse schild. Dit laatste is door de Amazonevlakte (ca. 4,5 miljoen km2) gedeeld in het Hoogland van Guyana en het Braziliaanse Bergland. Men onderscheidt in Zuid-Amerika drie hoofddelen van de Andes: de noordelijke Andes,  uit drie evenwijdige ketens bestaande (Cordillera Occidental, Central en Oriental); het middendeel dat met twee hoofdketens het uitgestrekte hoogland van Peru en Bolivia (de zgn. Puna) omvat; de uit ťťn hoofdketen bestaande zuidelijke Andes. De West-Cordilleras lopen als een ononderbroken kustgebergte van Colombia tot Vuurland. Enkele van de hoogste bergen zijn werkende vulkaankegels. Ten oosten van de zuidelijke Andes ligt het naar de Atlantische Oceaan afglooiende hoogland van PatagoniŽ. Het oosten van noordelijk Zuid-Amerika wordt ingenomen door het aan mineralen rijke Braziliaanse bergland en het Hoogland van Guyana. Aansluitend aan het Braziliaanse bergland ligt El Gran Chaco. Het deel van Zuid-Amerika dat zich bevindt tussen de Andes en de oude berglanden van BraziliŽ en Guyana wordt ingenomen door de uitgestrekte, onderling door lage ruggen gescheiden stroomgebieden van de drie grootste rivieren, t.w. van noord naar zuid: Orinoco, Amazone en ParanŠ. De grootste meren zijn: het Titicacameer, het Poopů- en het Nahuel-Huapimeer.

 

 

 

 

 


 

Rondreizen Latijns Amerika
Hieronder treft u een selectie van prachtige rondreizen door Zuid Amerika aangeboden door verschillende aanbieders. Bekijk het voordeel van meerdere landen  bezoeken.
1 Mexico
2.   Belize
3.   Honduras
4.  
Jamaica
5.   Cuba
6.   Costa Rica
7.   Panama
8.   Nicaragua
9.   Guatamala
10. Argentinie
11. Bolivia
12. Chili
13. Peru
14. Ecuador
15. Brazilie

Meer landen - klik de regio:
Azie  Zuid Amerika  Oceanie  Noord Amerika
Afrika  Midden Oosten/India  Europa


Rond/Verre reizen Specialisten
Ga direct naar hun website om het complete aanbod van Zuid Amerika reizen te bekijken
1. SNP Actieve reizen
2
Koning AAP reizen 
3. NRV Holiday
4. Djoser Reizen

5. Sawadee Rondreizen
6. Summum Reizen
7. Shoestring Verre Reizen
8. Baobab rondreizen
9. Kuoni Reizen
10. KRAS rondreizen
11.
 De Jong Intra Verre Reizen
12. Beckingtours Rondreizen
13. Worldticketcenter Verre bestemmingen
14. Palmboom Verre Reizen
15. Rondreizen van Pharos Reizen
16. No Sun reizen
17. Labyrinth Actieve reizen
18. TravelXS.com
19. TunaFish
20. Peter Langhout Ver weg
21. Worldticketcenter Verre bestemmingen
22. Riksjakids.nl - Verre reizen met kinderen

23. Van Verre Reizen
24. FOX Vakanties
25. Couples Only
26. Single Maar Niet Alleen
27. Flybrazil.nl rondreizen  
28. Flycaribbean.nl reizen 


Vliegtickets only Zuid Amerika
Vind de goedkoopste Vliegtickets via onderstaande zoekmachines
1. Worldticketcenter
2. CheapTickets.nl
3. BudgetAir
4. Flight2start
5. Vliegticketskopen.nl
6. Vliegwinkel.nl  
 


Rond/Verre reizen per categorie

Ga direct naar de pagina om het complete aanbod per soort te bekijken
1. Groepsreizen
2. Individueel
3. Singlereizen

4. Verre strandvakanties
5. Rondreizen aanbiedingen
6. Rondreizen met kinderen
7. Natuurreizen
8. Cultuurreizen
9. Fietsreizen
10. Wandelreizen en trekkings
11. Winterreizen 
12.
 Brochure aanvragen 

Reisboeken per land

Bekijk het aanbod van reisgidsen, plattegronden per land. Lonely Planet, Trotter, Roughguide, Capitool...je kan ze hier bestellen.
1. Mexico Reisboeken
2. Belize Reisboeken
3. Honduras Reisboeken
4. 
Jamaica Reisboeken
5. Cuba Reisboeken
6. Costa Rica Reisboeken
7. Panama Reisboeken
8. Nicaragua Reisboeken
9. Guatemala Reisboeken
10. Argentinie Reisboeken
11. Bolivia Reisboeken
12. Chili Reisboeken
13. Peru Reisboeken
14. Ecuador Reisboeken
15. Brazilie Reisboeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS webdesign 2007                      Wil je adverteren? Klik hier                                            Links uitwisselen? Klik hier                                 Vragen? Klik hier                                                    Linkpartners